Welkom bij NT2Spraak!


Je verstaanbaarheid verbeteren in een tweede taal kan op elke leeftijd, elk taalniveau en met elke moedertaal. Ik geef je gerichte informatie, oefeningen en advies om verstaanbaar te spreken in de (werk)situaties die voor jou belangrijk zijn.

Wil jij Nederlands spreken met zelfvertrouwen? Of ben je op zoek naar informatie? Neem
contact met mij op of lees hieronder verder. Ik help je graag!

Marieke

_______________________________________

Marieke Goedegebure
is opgeleid als logopedist en toegepast taalwetenschapper (NT2-specialist). In 2009 richtte zij NT2Spraak op, een taaltrainingsbureau voor anderstaligen die hun verstaanbaarheid willen verbeteren.
Ook adviseert ze NT2-docenten en taalvrijwilligers. Ze schreef het boek
'Verstaanbaar Nederlands in zeven stappen' en is coauteur van het boek 'Beter Nederlands spreken'.
Naast haar werk voor
NT2Spraak ontwikkelde zij de online cursus NT2logopedie en is ze consortiumpartner bij het project VerstaaNT2.

Lesmateriaal

Veel van mijn kennis heb ik gebundeld in het boek 'Verstaanbaar Nederlands in zeven stappen' (Uitgeverij Coutinho)
Maar boeken praten niet... Daarom heb ik
videoserie 'De eerste stappen' gemaakt. Deze video's helpen je om de Nederlandse uitspraak te begrijpen. Van daaruit kun je verder oefenen met de Online uitspraaktrainer van Verstaanbaar Nederlands in zeven stappen.

Wat verstaanbaar spreken soms lastig maakt is dat het veel verschillende kanten heeft: klanken, klemtoon, intonatie, verbonden spraak... Ik help je graag op weg met een
uitspraakadvies of een coachingsgesprek.


Heb je zelfdiscipline en interesse in taal? Ga dan voor
de zelfstudiemodules! Dit is een compleet pakket met lessen waarin je stap voor stap alles leert over de belangrijkste aspecten van de Nederlandse uitspraak: Klinkers en Nadruk.

Advies en begeleiding

Op basis van een uitspraakadvies of een coachingsgesprek kun je gericht aan de slag met het verbeteren van je uitspraak. Wil je je verstaanbaarheid verbeteren voor duidelijke communicatie op je werk, dan stel ik graag een cursus op maat voor je samen op basis van een intakegesprek.

Mijn coachingstijl is
praktisch, creatief en positief. Omdat de meeste mensen visueel zijn ingesteld vind ik het belangrijk om de onzichtbare processen van de spraak inzichtelijk te maken, onder andere via Powerpoint, geluidsopnames en oefeningen in een online talenpracticum.

Daarnaast is regelmatig oefenen een belangrijk onderdeel van uitspraaktraining... en dat is niet altijd makkelijk in te plannen in een druk leven.
Daarom besteed ik naast de inhoudelijke kant ook aandacht aan het
leerproces. Zo hou je je motivatie vast en bereik je het resultaat dat je voor ogen hebt.