Welkom bij NT2Spraak!


Wil jij Nederlands spreken met zelfvertrouwen? Het is zeker mogelijk om je verstaanbaarheid als je Nederlands als tweede taal spreekt! Op elke leeftijd, elk taalniveau en met elke moedertaal. Ik help je graag met gerichte informatie, oefeningen en advies om verstaanbaar te spreken in de (werk)situaties die voor jou belangrijk zijn.

Neem
contact met mij op of lees hieronder verder. Ik help je graag!

Marieke

_______________________________________

Mijn missie is om mijn kennis over de uitspraak van het Nederlands als tweede taal (NT2) zo breed mogelijk te delen. Daarom heb ik in 2009 NT2Spraak opgericht. Als logopedist en NT2-specialist help ik anderstaligen direct en indirect om met meer zelfvertrouwen te participeren in de Nederlandse samenleving.
Ik doe dit door middel van:

Lees meer over mij en NT2Spraak op LinkedIn.
Interesse? Download
het informatieblad over uitspraaktraining op maat of neem contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek.
Voor anderstaligen

Dat je Nederlands wordt beïnvloed door je moedertaal is een feit. De eisen die aan een anderstalige in een Nederlandstalige werkomgeving worden gesteld zijn hoog. Vaak blijven de verstaanbaarheid en spreekvaardigheid achter bij de rest van het taalniveau. Dat verbeter je niet zomaar, daar heb je instructie en feedback voor nodig.

Ik help je graag om je verstaanbaarheid te verbeteren en je zelfvertrouwen met betrekking tot het spreken te vergroten. Wil je zelf aan de slag? Dan raad ik je videoserie ‘De eerste stappen’ aan, en de online uitspraaktrainer van Verstaanbaar Nederlands in zeven stappen. Dat materiaal gebruik ik ook in mijn lessen. Er zijn maar liefst 27 aspecten die je kunt oefenen, maar voor een goede uitgangssituatie kun je een Snel uitspraakadvies aanvragen: daarmee kun je gericht aan de slag.

Zoek je een cursus waar je plezier van hebt voor de rest van je leven? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek. Daarin brengen we je aandachtspunten en doelen in kaart en stel ik desgewenst een cursus op maat samen.

Voor NT2-docenten

Wil jij als NT2-docent aan de slag met het verbeteren van de uitspraak van je anderstalige cursisten? Wat fijn! Daarmee help je ze niet alleen om beter te functioneren in de les, maar ook in onze maatschappij! Met een goede verstaanbaarheid is er meer contact met Nederlanders, wat weer leidt tot verbetering van het taalniveau. Een win-winsituatie dus!

En nog meer goed nieuws: Een anderstalige kan op elke leeftijd en elk taalniveau zijn verstaanbaarheid verbeteren, zolang hij maar expliciete instructie krijgt. Wil jij weten hoe je die instructie het beste kunt geven? Je vindt veel informatie in mijn boek ‘Verstaanbaar Nederlands in zeven stappen.’ Maar kennis over uitspraak uit een boek halen is niet ideaal. Daarom heb ik van de eerste drie stappen ook een videoserie gemaakt.

Heb je specifieke vragen, of wil je graag een lastige casus aan mij voorleggen? Kies dan voor Advies op maat voor NT2-docenten. Daarin leg ik je je via een persoonlijke online sessie de basisprincipes van uitspraakonderwijs uit en maken we samen een plan van aanpak voor een casus of een specifieke moedertaal.