Over de cursus Verstaanbaar Nederlands


Wanneer je als volwassene naar Nederland bent gekomen, raak je je accent meestal nooit helemaal kwijt. Maar je kunt er wel voor zorgen dat mensen je beter verstaan.
Ondervind jij hinder van je accent tijdens je werk? Of ben je erg onzeker over je uitspraak van het Nederlands? Dan help ik je graag.

Cursusvoorwaarden

Een cursus op maat begint met een intakegesprek. Op basis daarvan stel ik een privécursus voor je samen. Ik hanteer de volgende voorwaarden:

  • Je taalniveau is B2 of hoger.
  • Je werkt in een Nederlandstalige omgeving en spreekt meer dan 75% van de tijd Nederlands.
  • Je voelt je beperkt door je uitspraak en spreekvaardigheid.
  • Je hebt genoeg tijd en energie voor een leertraject.
  • Je bent gemotiveerd om je manier van spreken te veranderen.

Wil je liever zelf aan de slag, of wil je eenmalig weten wat je aandachtspunten zijn? Maak dan gebruik van een eenmalig uitspraakadvies.

Planning en werkwijze

Mijn privélessen zijn online (bij voorkeur via Zoom) en vinden overdag plaats op maandag, woensdag of vrijdag. Ik werk zowel met boeken als met online lesmateriaal en een talenpracticum waarin je feedback op maat krijgt.

Tarief en traject

Over het algemeen volg je één les in de twee weken met veel huiswerk tussendoor. Op basis van het intakegesprek maak ik een eerste schatting van het aantal lessen. Een lestraject omvat meestal 6 tot 10 lessen van een uur, met de mogelijkheid om uit te breiden. Dit wordt opgenomen in een offerte voor je werkgever.

Het lestarief is €85,- per uur. Mijn voorbereidingstijd, huiswerkopdrachten op maat en feedback op je huiswerk zijn bij de lessen inbegrepen. Eventueel lesmateriaal wordt apart gefactureerd.

Ook belangrijk om te weten
  • De lessen bij NT2Spraak zijn gericht op het verbeteren van je verstaanbaarheid en spreekvaardigheid in het Nederlands als tweede taal, niet op het verhogen van je taalniveau.
  • Mijn lessen vallen onder NT2-onderwijs en worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.
  • Wanneer ik een spraak-/taalstoornis vermoed, verwijs ik je door naar een vrijgevestigde logopedist.
  • NT2Spraak is niet aangesloten bij de STAP-regeling.
Interesse?

Klik op onderstaande knop om je aan te melden. Na ontvangst van je aanmelding neem ik contact met je op per mail.